Cart 0.00 0
HomeWaterbehandeling

Waterbehandeling
In een natuurlijk aquatisch milieu zou de balans tussen alle levensvormen vanzelf in stand worden gehouden door natuurlijke processen, waarvan de stikstofkringloop wel het belangrijkste is.

In de visvijver – en dit geldt zeker voor koivijvers – leven vrijwel altijd te veel vissen in te weinig watervolume bij elkaar en is plantengroei doorgaans minimaal of helemaal afwezig. Planten worden door de vissen gegeten en we willen er zelf niet te veel, omdat we onze Koi goed willen zien.

Onder dergelijke omstandigheden is een zekere biologische balans niet zonder ingrijpen van buitenaf te handhaven. Weest u zich er van bewust dat de stikstofkringloop een gecompliceerd proces is dat verschillende stadia kent die zich tegelijkertijd afspelen en die elkaar op meerdere wijzen beïnvloeden. Het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, dit proces helemaal onder controle te krijgen.

Een zo goed mogelijke balans tussen het handhaven van een actieve en efficiënte bacteriekolonie, het opruimen van afvalstoffen, het beperken van de hoeveelheid gifstoffen en het bevorderen van de helderheid van het vijverwater is zo ongeveer het maximaal mogelijke. Het Takazumi productassortiment is daarop afgestemd. Bij Takazumi vindt u een uitgebreid programma met excellente en exclusieve producten om de waterkwaliteit in uw vijver of aquarium te verbeteren of te waarborgen. Ook Watertestsets ontbreken bij Takazumi niet (u vindt ze onder “Mineralen”).

Bacterieculturen “Pure”

• Pure Pond
• Pure Pond Bomb
• Pure Aquarium

Deze bacterieculturen van Evolution Aqua helpen in uw vijver of aquarium een zo goed mogelijke biologische balans op gang te brengen (“opstarten”) en verhoogde giftige invloeden te reduceren. Ook zullen deze bacteriën helpen om het overtollige slib in uw aquarium of vijver weg te werken.

(De bacterieculturen van Takazumi vindt u hiernaast onder de klassiekers.)

Takazumi’s Klassiekers
Nitrifix: zet een natuurlijk nitrificatieproces in werking dat een indrukwekkende vermindering van de hoeveelheden ammoniak en nitriet in uw vijver tot gevolg heeft.

Bacter Pro: zorgt voor lage ammoniak en nitriet percentages en helpt ammoniak- en nitrietpieken op te lossen.

Minerale toevoegingen
Takazumi • Clay,• KH+ en • GH+
Van vitaal belang voor het onderhouden van de vitale chemische waterparameters. Het zijn juist deze mineralen die de chemische balans in de Japanse mud ponds zo gunstig voor koi maken.

Test sets bieden u de mogelijkheid zelf alle waterwaardes in uw vijver te controleren, zodat u – in het belang van uw vissen – tijdig kunt reageren, wanneer zich afwijkingen voordoen.

Assortiment voor waterbehandeling?