Over vijvertechniek

TRICKLE FILTERS

Takazumi ontwerpt en produceert haar eigen lijn van Trickle Filters. Deze filters verhogen het zuurstofgehalte van het vijverwater. Het water valt van boven naar beneden door de verschillende trappen. Vallend water neemt meer zuurstof op.
Het toegepaste filtermedium heeft een dermate groot en gevarieerd intern en extern oppervlak dat het koloniën kan huisvesten van alle werkzame bacteriën (heterotrofe zowel als autotrofe!) die een professionele vijver nodig heeft. Het filtermedium wordt verdeeld over alle trappen van het trickle filter.
De Takazumi Trickle Filters zijn modulair opgebouwd. Het Standaardmodel is met vier trappen uitgevoerd en zo geschikt voor vijvers tot 50.000 liter. Het bestaat uit twee delen met elk twee trappen. Het bovenste deel heeft een invoer met sproeibuis en het onderste een uitvoer. Elke trap heeft een rooster als bodem, waarop filtermateriaal geplaatst kan worden.
Een extra element met twee trappen kan toegevoegd worden, waardoor het filter 25.000 liter vijverwater extra aankan. Dit element overeen met het bovenste deel van het Takazumi Standaard Trickle Filter, maar heeft geen invoer en sproeibuis. Het extra element wordt tussen de delen van het standaard filter geplaatst.
Door het combineren van elementen en het toevoegen van speciale Medialaden met eenvoudig te onderhouden en te reinigen inhoud en met of zonder sproeibuis, of van een Medialade met zeef en invoer, kunnen eenvoudig allerlei combinaties gestapeld worden voor vele toepassingen.

NEXUS FILTERS

Deze filters van internationale topklasse maken gebruik van het moderne ‘bewegend bed’ principe en leveren een ongeëvenaarde waterkwaliteit en helderheid. Ze zijn energiezuinig, eenvoudig te installeren en geschikt voor vijvers met veel koi.

EAZY POD

De Eazy Pod is een complete en compacte filteroplossing voor mechanische, biologische en ultraviolet filtering.

CETUS SIEVE

De Cetus Sieve heeft een 300 micron scherm met een groot oppervlak en een gepatenteerd systeem dat reageert op niveau veranderingen.

EVO UV

Deze digitale hoog rendement EVO UV lampen zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden.

AIRTECH LUCHTPOMPEN

De betrouwbare en zuinige Airtech Luchtpompen van Evolution Aqua voorzien de vijver van voldoende zuurstof en geven ook op twee meter diepte de juiste druk.